НАТХНЕННЯ

Та, хто створила Всесвіт Барбі Рут Хендлер





НАТХНЕННЯ

Та, хто створила Всесвіт Барбі Рут Хендлер

Доля Рут Хендлер наповнена великими перемогами та великими випробуваннями. Будучи десятою дитиною в сім'ї, дівчинка з дитинства відрізнялася підприємливістю та наполегливістю. У світову історію вона увійшла як мати відомої ляльки Барбі. Але Рут Хендлер створила більше ніж просто улюблену іграшку мільйонів. Своїм прикладом вона показала всьому світу, що кожна жінка може бути тією, ким забажає.

Перші кроки Барбі

Рут не боялася розпочинати справи у непростий час. Перший бізнес був організований під час Другої світової війни разом із чоловіком Елліотом Хендлером та його другом Метсоном Гарольдом. Це була невелика компанія з виробництва дерев'яних рам для картин та фотографій "Mattel". Тоді Рут вже була мамою двох дітей – Барбари та Кеннета. Саме спостереження за іграми сина та дочки надихнули її на найуспішніші бізнес-ідеї.

Одного разу Рут побачила, як її дочка Барбара, граючи з ляльками, майструє для них меблі з кубиків та сірникових коробок. Осяяння було блискавичним, і гори відходів деревини знайшли своє застосування в ім'я прибутку та розвитку. Незабаром "Mattel" відкриває перспективне виробництво іграшкових меблів. На черзі була чергова ідея – лялька "з формами". Щоправда реалізувати її вдалося лише за 14 років. Ідея ляльки з грудьми спочатку здалася навіженою і була несприйнята соціумом.

Illustration

Барбі - ляльковий секс-символ 60-х

Всупереч відмовам та опору, Рут продовжувала шукати рішення. Ідея створення жіночної ляльки жила в серці Рут з того часу, як вона звернула увагу на ігри своєї дочки Барбари. Рут зауважила, що дочка грає із вирізаними фотомоделями з журналів.

Ситуацію вирішив випадок. Під час подорожі Швейцарією в маленькій тютюновій лавці на очі Рут потрапила лялька з її мрії. Одягнена в пікантну сукню, маленька фігуриста лялька-блондинка була дуже жіночною та сексуальною. Місцеві називали її Лілі. Після довгих умовлянь Еліотт погодився викупити права на образ Лілі. Рут перевдягла ляльку в інший одяг, змінила макіяж і створила легенду. Через 2 роки лялька Барбі, тезка старшої дочки Барбари, була представлена на щорічному Нью-Йоркському ярмарку дитячих іграшок. Вибухнув грандіозний скандал!

Illustration

Барбі поза законом

Відвертий сексуальний заклик, туфлі на підборах, лак на нігтях, яскрава помада та груди! За часів безстатевих пупсів та плюшевих ведмедиків Барбі стала справжнім викликом. Батьки влаштували бойкот іграшці та обминали стенд стороною.

Але Рут негативна реакція не зупиняє. Вона запускає масовану рекламну кампанію на телебаченні. Барбі отримала підтримку дітей і стала найбажанішою лялькою мільйонів дівчаток. Поступово у ляльки з'явився бойфренд Кен (тезка сина Кеннета), власний будинок, гардероб, свійські тварини. Лялькова імперія впевнено розросталася. Перші 10 років продажу Барбі принесли Хендлерам 500 мільйонів доларів. У 1960 році Mattel виходить на нью-йоркську біржу, а вже через п'ять років увійшла до списку Fortune 500.

Лялька з грудьми зробила Рут та її чоловіка мільйонерами.

Філософія Барбі в тому, що через гру в ляльки дівчинка може себе уявити будь-ким. Барбі – це доказ того, що жінка може добитися чогось забажає,

стверджувала Рут.

Illustration

Кумир нового покоління

Сама Рут стала об'єктом захоплення мільйонів жінок Америки. Вона своїм прикладом показала, що жінка може створити власний бізнес. Тоді її спосіб життя був викликом суспільству. Незабаром Рут запросили на посаду віце-президента Асоціації виробників іграшок і вона стала першою жінкою на цій посаді, як, втім, і першою жінкою-членом ради директорів Федеральної резервної системи США. 1970 року президент Річард Ніксон призначив її членом Консультативної ради у справах бізнесу при президенті. На піку успіху Рут дізнається, що має рак грудей.

Та, яка не здається

З 1975 року у житті Рут Хендлер починається чорна смуга. Спочатку вона бореться за своє життя і проживає мастектомію та хіміотерапію. 1978-го її звинуватили у фінансових махінаціях, видворили з рідної компанії. Вина Рут не була доведена, але її засудили до п'яти років умовного терміну та 2500 годин громадських робіт. Чоловік також звільнився із компанії. Сім'я опинилася на межі фінансового банкрутства.
У цей час Рут бере себе в руки і виходить на ринок із новою пропозицією - протезами для тих, хто переніс видалення грудей. Рут сама користувалась силіконовими протезами, які були дуже незручними. Вона знайшла майстра, з яким розробила новий дизайн. Вийшли зручні та якісні вироби. За перший рік продажів протезів грудей приніс 1 млн доларів.
На жаль, на тлі кар'єрного зльоту в сім'ю знову приходить нещастя - 1994 року вмирає син Кеннет від раку мозку. Рут знаходить розраду в роботі та благодійності. Її компанія фінансувала дуже багато проєктів із профілактики та лікування раку грудей.
Вона до останнього дня займалася бізнесом і пішла у віці 85 років. У пізніх інтерв'ю Рут часто запитували, у чому секрет її стійкості духу в непростих ситуаціях. Жінка відповідала:

Не чіпляйтеся за втрачене, якою б великою не була ця втрата. Знайдіть собі інше заняття. У мене було багато кошмарів, але я завжди знаходила сили піднятися та рухатися далі.


Illustration

ІНТЕРВʼЮ

Я ЯК ТАНК. ЯКЩО Я МАЮ МЕТУ, ТО В НЕЇ НЕМАЄ ШАНСІВ

Велике інтерв'ю зі Світланою Монастирською, яка пройшла шлях від касира до заступника Голови Правління одного з найбільших банків

Illustration

ІНТЕРВʼЮ

КЕРУЙТЕ ПРОЦЕСАМИ, А НЕ ЛЮДЬМИ

Інтерв'ю з рестораторкою з 18-річним стажем, керуючою партнеркою та CEO в "Сім'я ресторанів Діми Борисова"

Illustration

ІНТЕРВʼЮ

ІДЕЯ – ЦЕ НАЙДОРОЖЧИЙ ТОВАР У СВІТІ!

Інтерв'ю з керуючою акціонеркою однієї з найбільших страхових компаній країни – "Арсенал Страхування" – Мариною Авдєєвою.

Найближчі заходи

Illustration

SUPERWOMAN FORUM чернівці

2.03.2024Чернівці | Культурно-мистецький центр імені І.Миколайчука12 спікерів400+ учасниць Велика бренд-зонаДегустації та нетворкінг

Illustration

SUPERWOMAN FORUM вінниця

16.03.2024Вінниця | Mont Blanc12 спікерів400+ учасниць Велика бренд-зонаДегустації та нетворкінг

Illustration

SUPERWOMAN FORUM київ

6-7 квітня 2024Київ | MERCURE Congress24 спікери700+ учасниць OFFLINE | ONLINEВелика бренд-зонаДегустації та нетворкінг