НАТХНЕННЯ

Шері Шмельцер: домогосподарка, мама, мільйонерка

НАТХНЕННЯ

ШЕРІ ШМЕЛЬЦЕР: ДОМОГОСПОДАРКА, МАМА, МІЛЬЙОНЕРКА

Шері Шмельцер розвінчує міф про те, що сорокарічна мати трьох дітей та домогосподарка не здатна створити успішний бізнес. Довгий час Шері й сама у це вірила. Її життя було присвячене дітям, дому, чоловікові, прибиранню, приготуванню сніданку, обіду і вечері.
У 2005 році Шері вигадала ідею бізнесу, який через 2 роки приніс сім'ї 10 мільйонів доларів.

Ідея прийшла спонтанно. Потрібно було захопити трьох дітей новою грою. Погляд упав на гумові капці з дірочками – популярні крокси. Шері запропонувала прикрасити взуття стразами, глиняними фігурками, гарними квітами. Коли за пару годин з роботи повернувся чоловік Річ, він побачив оновлений дизайн капців. Взявши з сім'ї слово, що ніхто найближчим часом не розповідатиме і показуватиме винахід, чоловік зайнявся оформленням патенту на аксесуари для взуття. Протягом місяця було створено вебсайт. Так у родині Шмельцера з'явилася четверта дитина - компанія з виготовлення аксесуарів для взуття "Jibbitz".

Illustration

На хвилі успіху пам'ятай про головне

Аксесуари для кроксів швидко набирали популярності. Найкращою рекламою стали діти Шері, які вигулювали свої обновки та привертали увагу однолітків. Щодня надходили нові замовлення. Шері постійно вигадувала нові варіанти прикрас: літери, герої з мультфільмів, тварини, квіти. Вона подбала про те, щоб кожна дитина могла прикрасити взуття на свій смак.
Жінка цілодобово присвячувала себе роботі та творчості. Бувало, що вона добу безперервно проводила в підвалі будинку, де робила прикраси.

Це дуже емоційний процес, особливо для жінок. Раніше я ніколи не була у бізнесі, я була домогосподаркою. Коли у мене з'явився бізнес, я була така захоплена, що на якийсь час забула про виховання трьох дітей. Творчість повністю захопила мене,

згадує Шері той період.

З азартних перегонів її висмикнув чоловік. На сімейній нараді було прийнято рішення найняти помічників, щоб бізнес-леді встигала бути мамою.

Illustration

Від удачі до розчарування та назад

За перші місяці було продано велику партію прикрас. Шері активно обдзвонювала спеціалізовані магазини та пропонувала свої вироби. Аксесуари для кроксів були новинкою, тож мережа збуту активно розширювалася. Феєрію перервали скарги з боку покупців та масові повернення. Прикраси виявилися неміцними та швидко ламалися.

Сім'я опинилася на порозі вибору: продовжувати розвивати бізнес чи зупинитись. На той момент вони мали кредит на будинок. Після наради було рішення продовжити. Лише із дев'ятої спроби вдалося створити міцний дизайн прикрас. Продаж відновився. До кінця першого року дохід компанії "Jibbitz" досяг 2,2 млн доларів.

"Ми зробили випробовування віри і запитали себе: чи віримо ми в продукт? Так. Ми хочемо це зробити? Так. Якби це не спрацювало, принаймні ми могли б сказати, що ми повірили в це і зробили найкращий результат, на який були здатні. Обов'язково вірте в те, що ви робите, навіть у погані дні. Ви повинні вірити у свій продукт, або у вас нічого не вийде", - ділиться спогадами Шері в інтерв'ю порталу "Ladies Who Launch".

За півтора року дітище Шері та Річа без бізнес-плану стало гігантом. Було продано понад 8 мільйонів прикрас у всьому світі. У 2007 році компанія, що виготовляє тапки "Crocks", запропонувала купити "Jibbitz" за 10 мільйонів доларів. Після продажу бізнесу Шері півроку продовжувала розвивати ідею аксесуарів, створюючи новий дизайн та розширюючи команду. Далі було ухвалено рішення залишити посаду керівника та переключити увагу на наступний проект. Непомітно собі Шері стала серійною підприємицею.

Illustration

Шері Шмельцер з чоловіком

Нове покоління творчих дітей

На наступну ідею Шері також надихнули її діти, а саме їхнє захоплення телевізором та комп'ютерними іграми. Дбайлива мама вигадала спосіб, як захопити трійцю прогулянками. Протягом року було створено GeoPalz – перші декоративні крокоміри для дітей із системою онлайн-винагород. Ігровий формат та ефект змагань мотивує дітей більше часу приділяти спортивним іграм на свіжому повітрі. Накопичені кроки можна обміняти на ігровий час та бонуси в аркаді GeoPalz.
Проект виявився успішним, його розвитком Шері займається сьогодні. Але цього разу вона не повторює помилки минулого і пам'ятає про головний пріоритет.
У всіх інтерв'ю мільйонер Шері Шмельцер продовжує представлятися двома словами: "Я – мама".

Illustration

ІНТЕРВʼЮ

Я ЯК ТАНК. ЯКЩО Я МАЮ МЕТУ, ТО В НЕЇ НЕМАЄ ШАНСІВ

Велике інтерв'ю зі Світланою Монастирською, яка пройшла шлях від касира до заступника Голови Правління одного з найбільших банків

Illustration

ІНТЕРВʼЮ

КЕРУЙТЕ ПРОЦЕСАМИ, А НЕ ЛЮДЬМИ

Інтерв'ю з рестораторкою з 18-річним стажем, керуючою партнеркою та CEO в "Сім'я ресторанів Діми Борисова"

Illustration

ІНТЕРВʼЮ

ІДЕЯ – ЦЕ НАЙДОРОЖЧИЙ ТОВАР У СВІТІ!

Інтерв'ю з керуючою акціонеркою однієї з найбільших страхових компаній країни – "Арсенал Страхування" – Мариною Авдєєвою.

Найближчі заходи

Illustration

SUPERWOMAN FORUM чернівці

2.03.2024Чернівці | Культурно-мистецький центр імені І.Миколайчука12 спікерів400+ учасниць Велика бренд-зонаДегустації та нетворкінг

Illustration

SUPERWOMAN FORUM вінниця

16.03.2024Вінниця | Mont Blanc12 спікерів400+ учасниць Велика бренд-зонаДегустації та нетворкінг

Illustration

SUPERWOMAN FORUM київ

6-7 квітня 2024Київ | MERCURE Congress24 спікери700+ учасниць OFFLINE | ONLINEВелика бренд-зонаДегустації та нетворкінг